Blog 'Stille tijd' - Tal van liefde

Afgelopen week schreef ik een post op Instagram over gebed en stille tijd naar aanleiding van de volgende Bijbeltekst:
‘En omdat we weten dat Hij naar ons luistert, wat we Hem ook vragen, weten we ook dat we alles al hebben gekregen wat we Hem gevraagd hebben.’ – 1 Johannes 5:15
Mijn Instagrampost ging over het besteden van je tijd. Waar besteed je je tijd aan op een dag?

Die vraag stelde ik mijzelf een paar jaar geleden ook (nog steeds trouwens hoor.. ;)). Tot mijn verbazing kwam ik erachter dat ik gemiddeld 3 uur op mijn telefoon zat PER DAG! Misschien zijn er mensen hier die dit minder doen of die mij nog overtreffen, maar ik schrok hier echt van. En weet je waarom? Omdat ik zelf steeds het idee had dat ik echt heel druk was. Als ik een afspraak met een vriendin probeerde te maken, moesten we al snel naar een maand later kijken in de agenda omdat de rest al bezet was. Tja, als je elke dag 3 uur op je telefoon kijkt, dan vliegt de tijd voorbij.

Het zette me behoorlijk aan het denken. Want hoe wil ik mijn tijd besteden? Ook wilde ik graag meer tijd met God doorbrengen, maar meer dan mijn dagboekje lezen voordat ik naar bed ging, zat er niet in, want tja… ik was toch druk!?

In de zomervakantie las ik in de Eva een artikel over Miracle Morning. ‘Niks voor mij, want ik ben echt géén ochtendmens (avondmens trouwens ook niet, want ik hou gewoon van slapen, haha!).’ Toch besloot ik om het artikel te lezen en iets in het artikel sprak me aan. Eigenlijk alles in het artikel sprak me aan. Ik besloot mij er meer in te gaan verdiepen en las dat Miracle Morning bestaat uit 6 ‘onderdelen’. Als ezelsbruggetje wordt het woord SAVERS gebruikt. De onderdelen zijn als volgt:

S (silence)
A (affirmations)
V (visualisation)
E (exercise)
R (reading)
S (scribing)

Hoewel het boek niet gericht is op een christelijke leefstijl, kan je dat er natuurlijk wel zelf van maken. Hoe ik het gebruik, is als volgt:

S (silence): gebed en luisteren naar Gods stem
A (affirmations): personal statements maken van Bijbelteksten
V (visualisation): doel voor de dag stellen
E (exercise): korte sportoefeningen
R (reading): lezen in de Bijbel, een blog of boek
S (scribing): mooie tekst of bevindingen opschrijven

Zelf heb ik dit een tijdje gedaan met het boekje ‘Dichtbij Jezus’ van Sarah Young. Op dit moment probeer ik de Bijbel van begin tot eind te lezen en gebruik ik de tijd daarvoor. Ook kocht ik een mooi notitieboek bij de Hema. Dit motiveert mij namelijk om te gaan schrijven.

Een voorbeeld van een bladzijde uit dat boek is als volgt:

S: Gebedspunten (zie Bijbelapp) > Volg Mij!
A: – Ik vertrouw op de Heer met heel mijn hart en ik steun niet op eigen inzicht. – Spreuken 3:5
– Van oudsher is God mijn schuilplaats, Zijn armen dragen mij voor eeuwig. – Deut. 33:27a
V: Vertrouw op Mij met heel je hart.
E: Sportapp
R: Leesplan Bijbelapp
S: You will find me – Lauren Daigle
Ik heb een stuk van dit lied gehandletterd.

Niet altijd lukt het om de bepaalde onderdelen goed uit te werken, maar ga daar creatief mee om! Het is een hulpmiddel, geen doel. En de tijd die je eraan besteedt, kan je zelf bepalen. De ene keer heb je er misschien meer tijd voor dan de andere keer. Voordat ons zoontje geboren werd, trok ik er echt een uur voor uit en stond ik om 06.00u op. Nu sta ik nog steeds om 06.00u op, maar heb ik er iets meer dan een half uurtje voor.

Tijd doorbrengen met God is écht de beste tijdsbesteding die er is. Je zult gaan merken dat je Hem steeds beter gaat leren kennen, Zijn stem steeds beter gaat leren verstaan en je steeds meer een verlangen krijgt om tijd met Hem door te brengen.

Tips:
– Lijkt het je fijn om te proberen? Ga dan aan de slag!
– Géén ochtendmens net als ik? Het is het waard om toch te gaan proberen en je zult misschien versteld staan van jezelf! 😉
– Spreek jezelf ‘s avonds voordat je gaat slapen moed in om de volgende ochtend op tijd op te staan en je zult zien dat het een stuk makkelijker gaat.
– Sluimer je wekker niet. Daar word je nog meer moe van waardoor de kans groot is dat je toch blijft liggen.
– Enne… Miracle Morning kan voor een groot gedeelte gewoon vanuit je bed gedaan worden. Scheelt dat weer even!

Ik ben heel benieuwd of het jullie aanspreekt. Ben jij enthousiast?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen